Po ceni:
Do 50 €
50-100 €
Preko 100€
Po godišnjem dobu:
365 dana
Buketi proleće
Buketi leto
Buketi jesen
Buketi zima
Prema prilici:
Ljubav
Venčanje
Rođenje
Rođendan
Godišnjica
Tužna prilika
Ostalo
Vrste aranžmana:
Buketi
Aranžmani u posudi
Poklon korpa
Korpa
Vaza
Biljke
Biljni aranžmani
Vrste cveća:
Amarilis
Cvetni mix
Egzotično cveće
Gerbera
Hrizantema
Kala
Ljiljan
Orhideja
Ruža
Sezonsko cveće
Sobne biljke – članovi naše porodice
Bašta – odmor i hobi
Rascvetani balkoni
Pejsažna arhitektura –
budimo hortikulturni!
horoskop
cvetni zalogajčić
ležerno osvajanje cvećem
moje venčanje
cvet prijateljstva

IZBOR CVEĆA PO HOROSKOPSKOM ZNAKU

Kada se odlučujete za cveće kao poklon možda nije loše da uzmete u obzir i datum rodjenja osobe kojoj poklanjate. I drevni narodi su to uzimali u obzir prilikom tumačenja karaktera ljudi tog vremena.

 
OVAN – voli cveće, ali ne i obaveze oko njega. Ornitogalum, hrizantema je rezano cveće koje ga ushićuje zbog svoje dugotrajnosti kao i pojlsko cveće. Skerletna boja mu je omiljena.
BIK – pravi fanatik kada je cveće u pitanju. Voli prolećno cveće i uživa u cveću jakih boja i mirisa. Na crvenu poludi, ali ga smiruje plava.
BLIZANCI – vole ljubičice a perunika je njihov cvet. Žuto, ljubičasto cveće im je omiljeno.
RAK – voli romantične bukete.  Boje peska I vode su njegove boje.
LAV -  posebno obožava boje, a i bitna mu je veličina aranžmana. Nije slučajno da mu je omiljeni cvet suncokret jer ga svojom bojom podesća na zlato. Suncokret  je simbol vernosti duše koja teži savršenstvu i cvet koji se okreće ka Suncu, a poznato je da znakom lava vlada Sunce. Žuta pa i crvena su omiljene boje.
DEVICA – najradije uzgaja I bavi se sobnim biljkama. Omiljene su joj začinske (ruzmarin, bosiljak, timijan..) Boja leda je njena boja.
VAGA – Voli skupoceno i egzotično cveće. Cveće koje simbolizuje ženstvenost, ljubav, lepotu. Zeleno cveće i šampanj.
ŠKORPIJA – strasna priroda  ovog znaka opčinjena je cvećem nestvarne lepote. Crna ruža i cvet jasmina, cvet boga podzemlja Plutona. Tamnocrvena, grimizna.
STRELAC – strasni ljubitelj cveća. Njegov cvet je različak koji simbolizuje vazduh. Purpurna boja dominira.
JARAC – ljubitelj kaktusa i suvSog cveća. Jarčev cvet je zumbul koji simbolizuje duševni mir i opreznost. Bakarna boja cveća I sve zagasite boje.
VODOLIJA – simbol je narcis, kao simbol egoizma i hladnoće. Voli neobično cveće i da eksperimentiše sa njim. Belo i nebesko plavo cveće.
RIBE – voli cveće intenzivnog mirisa. Romantična riba voli da bude darivana cvećem. Ciklama označava nežnost i osećajnost te se podudara sa ovom suptilnom prirodom. Krhki cvetovi phalenopsisa je opčinjavaju Boje cveća su purpurna, boja sleza, plava.
 
 
© 2008-2014 FloraMira.rs. Sva prava zadržana. vrh