Po ceni:
Do 50 €
50-100 €
Preko 100€
Po godišnjem dobu:
365 dana
Buketi proleće
Buketi leto
Buketi jesen
Buketi zima
Prema prilici:
Ljubav
Venčanje
Rođenje
Rođendan
Godišnjica
Tužna prilika
Ostalo
Vrste aranžmana:
Buketi
Aranžmani u posudi
Poklon korpa
Korpa
Vaza
Biljke
Biljni aranžmani
Vrste cveća:
Amarilis
Cvetni mix
Egzotično cveće
Gerbera
Hrizantema
Kala
Ljiljan
Orhideja
Ruža
Sezonsko cveće
Sobne biljke – članovi naše porodice
Bašta – odmor i hobi
Rascvetani balkoni
Pejsažna arhitektura –
budimo hortikulturni!
horoskop
cvetni zalogajčić
ležerno osvajanje cvećem
moje venčanje
cvet prijateljstva

CVETNI ZALOGAJČIĆI

Cvetna kuhinja se koristila još u doba starog Rima, a u kulturama Kine, Bliskog istoka i Indije i dananas je sastavni deo ishrane. Cveće u ishrani koriste prestižni restorani i domaćice koje su spremne na inovacije.

Nije sve cveće jestivo. Narcis, rododendron, oleander, djurdjevak su veoma otrovni cvetovi.

Cveće koje se osim u vazi može naći i na tanjiru jeste: tulipan, hrizantema,cvetovi jabuke, limuna,pomorandže, breskve, maslačak,gardenija, hibiskus, jasmin, lavanda ...

 

Ruža – slatki ukus proporcionalan je intezitetu mirisa.. Slatko i džem se prave, a leti su latice izvrstan dodatk osvežavajućim koktelima.

Jorgovan – bogat citrusni ukus. Kandirani cvetići mogu biti ukras desertima, a kombinovan sa voćem, može biti dodatak u frapeu i u jogurtu.

Ljubičica – slatkog ukusa, dobro se kandira. U salatama ili kao desertni ukras se koristi.

Ljiljan – mnoge vrste nisu pogodne za jelo jer sadrže alkaloide. Zlatni ljiljan može se jesti ceo, ukus latica je blag i asocira na kesten. Sušeni ljiljan je satavni deo kineske slatko-kisele supe.

Gladiola – vrlo blag ukus cveta, sličan zelenoj salati. Stavlja se u namaze i paštete.

Karanfil – žestokog ukusa, sličan karanfiliću.

Neven – izazovne žute boje, gorkog ukusa. Stavlja se u supe, variva, pirinač (umesto šafrana).

 
 
© 2008-2014 FloraMira.rs. Sva prava zadržana. vrh