Po ceni:
Do 50 €
50-100 €
Preko 100€
Po godišnjem dobu:
365 dana
Buketi proleće
Buketi leto
Buketi jesen
Buketi zima
Prema prilici:
Ljubav
Venčanje
Rođenje
Rođendan
Godišnjica
Tužna prilika
Ostalo
Vrste aranžmana:
Buketi
Aranžmani u posudi
Poklon korpa
Korpa
Vaza
Biljke
Biljni aranžmani
Vrste cveća:
Amarilis
Cvetni mix
Egzotično cveće
Gerbera
Hrizantema
Kala
Ljiljan
Orhideja
Ruža
Sezonsko cveće
Sobne biljke – članovi naše porodice
Bašta – odmor i hobi
Rascvetani balkoni
Pejsažna arhitektura –
budimo hortikulturni!
horoskop
cvetni zalogajčić
ležerno osvajanje cvećem
moje venčanje
cvet prijateljstva

KORPORATIVNI IDENTITET I CVEĆE

opremanje poslovnih, ugostiteljskih i hotelskih prostora biljkama i cvetnim aranžmanima.

Uspešna dekoracija poslovnog prostora je plod pažljivog sagledavanja, planiranja i odabira cvetnih vrsta. Doprinosi estetskom doživljaju i deo je vizuelnog identiteta firme, te kao takva ima značajnu ulogu u prezentaciji firme klijentima i poslovnim partnerima i ne sme se zanemariti.
Prilikom planiranja dekoracije prostora nekoliko stvari se mora uzeti u obzir: budžet kojim se raspolaže, karakteristike prostora, strane sveta, raspored nameštaja i elektronskih uredjaja kao i radijatora, boje koje preovladjuju, izvor svetlosti i toplote…
Veoma je važno da  prostor u kome zaposleni provode dobar deo dana bude ispunjen biljkama ili cvetnim aranžmanima jer doprinosi prijatnoj i opuštajućoj atmosferi, pozitivno utiče na zdravlje i moral zaposlenih, stvara bolje uslove za rad, a samim tim povećava njihovu produktivnost. Na raspoloženje i koncentraciju utiču i mirisi. Eukaliptus, limun, bosiljak , ruzmarin, lavanda izrazito antistresno deluju.
Takodje treba voditi računa i o boji cveća. Zelena deluje umirujuće. Ljubičasta za kreativnost i pamćenje, žuta poboljšava raspoloženje, plava deluje opuštajuće, crvena je boja energije, topline i kreativnosti.

U sobi za pušače posebne biljke koje gutaju duvanski dim: fikus je najbolji neutralizator dima od cigareta, ali je još efikasniji ako se u zemlju doda malo aktivnog uglja. Filodendron, amarilis i klivija upijaju i neutrališu formaldehid iz vazduha. Hrizanteme, dracaena i gerbera uništavaju benzol. Palme, difenbahija i paprati proždiru sva štetna isparavanja, ali bi im trebalo češće tuširati lišće da bi ono uvek bilo čisto i lakše obavljalo svoj posao.
 
© 2008-2014 FloraMira.rs. Sva prava zadržana. vrh